Телефон:+86 21 59725292 +86 21 59729954
главен_банер

За нас

АЛУКОБЕСТ

Шангајско претпријатие за висока технологија
Кинески алуминиумски композитен панел за квалитет и база за обука
Заменик-претседател на Единицата на филијала за метални композитни материјали и производи, CBMF

Профил на компанијата

Shanghai Huayuan New Composite Materials Co., Ltd. е заедничко вложување, со вкупна инвестиција од 32 милиони американски долари, специјализирано за производство на брендот Huayuan и сериите на метални композитни панели од брендот ALUCOBEST, вклучувајќи алуминиумски композитен панел, бакар композитен панел, композитен панел од нерѓосувачки челик, Композитен панел од цинк, композитен панел од галванизиран SteeI, композитен панел од биметалл, композитен панел со метални облоги со филм, цврст алуминиумски панел, панел со C-core и панел од алуминиумски саќе.

Бидејќи
SQM област
+

Компанијата има стандардна индустриска постројка од 30.000 SQM, годишното производство е над 8 милиони SQM различни метални композитни панели од брендот Huayuan и брендот ALUCOBEST.Тоа е оценет како високо-технолошки претпријатие во Шангај многу години.Сега компанијата е заменик-претседател на кинеската асоцијација за индустрија за градежни материјали Метална гранка, заменик-претседател на Здружението на индустријата за градежни материјали во Шангај.Има продажни мрежи во 26 провинции во Кина и има агенции во преку 80 земји во странство.

Компанијата е сертифицирана со ISO9001 за системи за управување со квалитет, ISO14001 за системи за управување со животната средина, ISO45001 за здравје и безбедност при работа.Производите исто така поминаа 3C (сертификат за Кина задолжителна сертификација на производи), CTC (Кина сертификација за градежни материјали) и CE на Европската унија.Нашиот композитен панел од бакар, композитен панел од цинк, композитен панел од не'рѓосувачки челик и композитен панел од биметал има добиено речиси 100 национални патенти.

Го има добиено сертификатот „Меѓународен стандарден производ ознака“ издаден од Националниот комитет за управување со стандардизација и ги помина релевантните тестови на SGS и INTERTEK, во согласност со ASTM E84, E119, NFPA285, европскиот стандард EN13501 и BS-476 стандардот.

Повеќе од 20 години, компанијата се придржува до посветеноста и упорноста во полето на метални композитни материјали, ефикасниот и висококвалитетен производствен процес и управувањето водено од ориентираноста кон клиентите и квалитетните и технолошките способности.Во иднина, таа ќе продолжи да биде посветена на прераснување во претпријатие старо столетие, на обезбедување разновидни производи и едношалтерски услуги кои опфаќаат дизајн и производство.Со визијата за „Глобален бизнис, глобална услуга“, таа се стреми да стане пионерско претпријатие во кинеската индустрија за композитни метални материјали.

Сертификат